• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković pozvao skupštinsko rukovodstvo na konsultacije: Ugroženo funkcionisanje grada

Autor Dušan Volaš

Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je rukovodstvo Skupštine Grada, šefove odborničkih klubova i grupa, te nezavisne odbornike u gradskom parlamentu da u srijedu, 14. juna prisustvuju konsultacijama u vezi sa održavanjem redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka.

 Stanivuković pozvao skupštinsko rukovodstvo na konsultacije: Ugroženo funkcionisanje grada Izvor: Grad Banja Luka

"Naime, posljednje redovno zasjedanje Skupštine Grada održano je 30. marta tekuće godine i u toku je 74. dan bez održane sjednice i ova činjenica, pored toga što dovodi u pitanje poštovanje akata kojima je uređen rad predstavničkog tijela Grada, dovodi u ozbiljan rizik i ugrožava Grad Banjaluku, funkcionisanje gradskih finansija, javnih preduzeća i ustanova, izvršavanje svih komunalnih usluga i uopšte život i rad Banjaluke", naveo je Stanivuković u svom dopisu koji je objavljen na sajtu Grada.

Kako navodi, sva dalja dešavanja u našem gradu treba posmatrati u kontekstu više potencijalnih događaja i prijetnji, a oni mogu postati činjenice usljed probijanja rokova i neodržavanja sjednice Skupštine Grada, te kako ističe – želi pažnju odbornika usmjeriti na neke od tih opasnosti na vrijeme.

"Naročito je ugroženo poslovanje i rad JP Akvana d.o.o, jer se bez odluka Skupštine grada Banjaluke ne može ići sa daljim aktivnostima na restrukturisanju i isplati naslijeđenih dugovanja, a što je obaveza sa rokom do 30. juna 2023. godine. Podsjećam da preduzeće Novoteks ima izvršne presude na osnovu kojih može pokrenuti izvršenje nad zemljištem Akvane, a zaštita gradske i javne imovine je od najvećeg interesa za naše građane", naglasio je Stanivuković.

Takođe, napominje da od naredne sjednice Skupštine Grada zavisi i dalja dinamika izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica za Priječane i Kuljane, izgradnja putnog pružnog prelaza u Dervišima, realizacija Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa uređenja građevinskog zemljišta, kao i realizacija preventivnih i mjera odbrane od poplava i bujičnih potoka i dalje sanacione mjere.

"Pored zastoja u realizaciji programa, ozbiljan problem pojavljuje se i na prihodovnoj strani koja je preduslov za pružanje usluga i realizaciju projekata, a usljed izostanka sjednice evidentni će biti efekti nemogućnosti prikupljanja prihoda od građevinske rente i drugih izvornih prihoda Grada. Nadam se da ćete se, uzimajući u obzir pobrojane prijetnje funkcionisanju grada i vlastitu odgovornost kao članova gradskog predstavničkog tijela, odazvati ovom pozivu", naveo je Stanivuković u dopisu upućenom rukovodstvu Skupštine Grada, šefovima poslaničkih i odborničkih grupa, kao i nezavisnim odbornicima.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE