• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković nije došao na sjednicu Kolegijuma, Lazić pocijepao materijale

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na današnjoj, najavljenoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka nije se pojavio gradonačelnik Draško Stanivuković.

 Parkić i Hram Hrista Spasitelja sa Gradskom upravom. Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Umjesto njega, došao je gradski menadžer Bojan Kresojević, ali to nije bilo dovoljno dobro za predsjednika Skupštine Ljubu Ninkovića. 

"Ovdje nisu ljudi koje sam pozvao. Ko će dati odgovore odbornicima za materijal? Ja nisam pozvao gradskog menadžera, nego predlagača. Obaveza gradonačelnika je da odgovori da li će doći ili ne", rekao je Ninković i predložio da sjednica ipak bude održana u ponedjeljak.

Izvor: Grad Banjaluka

Kresojević je rekao da je gradonačelnik na poslovnom putu.

"To ne utiče na održavanje sjednice. Ja mogu da pružim obrazloženja o dokumentima u čijoj izradi sam učestvovao po nalogu predlagača. Ovaj kolegijum je bitan zbog mnogih važnih pitanja poput problema preduzeća Akvana", rekao je on.

Potom je Saša Lazić, samostalni odbornik, udario šakom o sto i pocijepao pregled materijala sačinjen od 94 tačke.

Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"Ja sam ovdje došao da se dogovorimo, koja je pozadina ovoga ja ne znam", rekao je Lazić koji je i psovao, prenose Nezavisne.

Lazić je rekao da su danas nakon poziva došli na sastanak, nažalost neuspješno, jer nikakav dogovor nemaju.

Na kraju neuspješne sjednice je odlučeno da će u ponedjeljak 26. juna biti ponovo održan kolegijum.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, je izjavio da su proveli u sali 45 minuta a predsjednik Skupštine grada nije otvorio dnevni red.

“Traže se samo izgovori da se ne održi sjednica u cilju da se formiraju v.d. načelnici od strane skupštinske većine. Ovog puta je bio argument taj što gradonačelnik nije prisutan. Mi smo prihvatili kompromis na način da utvrdimo datum sjednice, a odgovarao bi nam 6. juli, međutim to nije bilo dovoljno, te je dogovoren kolegijum u ponedjeljak”, kazao je on.

Dodaje da je Stanivuković predložio sve bitne tačke, i on nije obavezan da prisustvuje sjednici Kolegijuma, te da je normalno da ide na službeni put, takođe je dodao da je raspisan konkurs za načelnike odjeljenja.

Ljubo Ninković o platama i mobingu u Gradskoj upravi
Izvor: Youtube

Ljubo Ninković, predsjednik Skupstine grada Banjaluka, je rekao da je ovo što je izgovorio gradski menadžer trovanje javnosti.

“Već dva mjeseca traže kolegijum i mi ga zakažemo, a gradonačelnik ne dođe. Nudio sam mogućnost vanredne sjednice, ali nisu reagovali”, rekao je on, te dodao da skupštinska većina nije kriva.

“Nadam se da će obrađivač i predlagač, odnosno gradonačelnik Draško Stanivuković doći u ponedjeljak, a vanredna sjednica uvijek stoji na raspolaganju”, zaključio je on.

Na to je ponovo odgovorio Kresojević, da njih ne interesuje kakva će biti sjednica, vanredna ili ne, ali da Ninković, kao predsjednik Skupštine grada treba da zakaže sjednicu.

“Naš zaključak je da vanredna sjednica može odmah sutra kako bi se riješilo pitanje Akvane”, rekao je on.

Na to Ninković odgovara da ne bi bilo nikakvih problema da je gradonačelnik na vrijeme formirao načelnike.

"Volio bih da građani dođu ovamo, i da ovo sve preuzmu, sve crvene linije su pređene. Izvinjavam se što prisutni moraju da slušaju moje paovke i frustracije, ali ima mnogo važnih pitanja koja čekaju", kazao je on, te dodao da "neko nekog ovdje laže, a ne zna se ko koga".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE