• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o obilježavanju Oluje u Prijedoru: Dostojanstven skup koji nikog ne vrijeđa

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Srpska i Srbija dostojanstveno u Prijedoru obilježile Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u Pogromu "Oluja".

 IMG_4112.JPG Izvor: Mondo/Slaven Petković

Dodik je istakao da ova vojna operacija, koja su planirali Amerikanci, a izvela Hrvatska vojska, nije časna i da još dugo neće ostaviti na miru ni jedne ni druge, imajući u vidu da je na svako dijete, ženu, starca krenuo po jedan naoružan i motivisan vojnik.

"Na 220.000 stanovnika je krenula Hrvatska vojska pod komandom američkih generala, sa 200.000 vojnika", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da će u istoriji srpskog naroda ovaj događaj ostati kao "crna tačka", jer je u akciji "Oluja" došlo do etničog čišćenja Srba iz Hrvatske.

Dodik kaže da je izbor Prijedora za mjesto centralnog obilježavanja 28 godina od srpskog stradanja u "Oluji" bio logičan, jer su se upravo u tom gradu zaustavile prve kolone Srba koji su izbjegli sa prostora Like i Korduna, Banije i ostalih dijelova Hrvatske.

"Sasvim je bilo pristojno i normalno da u Prijedoru obilježimo jer je taj grad bio logičan i najbolji izbor za tako nešto", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske kaže da Prijedor nije bio mjesto na kojem se željelo provocirati nekoga.

"Nesmetano su u Prijedoru Bošnjaci prije nekog vremena obilježili staradanje svojih sunarodnika. Naše saučešće svakako za stradale, ali da nama drže lekciju o tome šta ćemo i gdje ćemo mi da radimo i kako ćemo da obilježavamo je zaista prepotentno i nije pristojno od njih", rekao je Dodik.

On je istakao da je dostojanstveno u Prijedoru odata počast stradalim u Pogromu "Oluja" te da se na taj način pokušalo u percepciji naroda održati sjećanje na takvu zločinačku akciju i zločinačko ubijanje nedužnih ljudi, prije svega djece.

"Na Petrovačkoj cesti je iz aviona ubijeno četvero djece od ukupno devet civila. To je definitivno bio udruženi zločinački poduhvat Amerike i tadašnje Hrvatske i on po svemu ima zločinački karakter", dodao je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE