• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić o skupu opozicije: Provociraju i izazivaju sukobe

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da najavljeno okupljanje dijela opozicije ispred Narodne skupštine predstavlja providan pokušaj provokacije i izazivanja sukoba i nereda kako bi Srpska bila oslabljena u odbrani.

 IMG-c377d79c7a477ba9bc32c36c5c8a09aa-V.jpg Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Odlučili su se na proteste ispred Narodne skupštine umjesto borbe protiv nelegalnog Kristijana Šmita i odluka Ustavnog suda BiH o čemu dio opozicije ne želi da se izjašnjava", rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da predstavnici institucija Srpske opravdano sumnjaju da su potezi opozicije namjerno izrežirani od stranih mentora.

"Dokaz za to je činjenica da opozicija nikada nije zatražila sazivanje Kolegijuma Narodne skupštine na kojem se odlučuje o terminu i dnevnom redu zasjedanja parlamenta Srpske", istakao je Stevandić.

On je ponovio da predstavnici skupštinske većine ne krše zaključke Narodne skupštine kako tvrde predstavnici dijela opozicije i da je riječ o potpunoj zamjeni teza.

Stevandić je rekao da su predstavnici institucija Srpske dobili sankcije zato što štite i brane Republiku Srpsku i što su skupštinske zaključke izglasali zajedno sa patriotskim dijelom opozicije.

"Sankcije smo dobili što branimo i poštujemo Republiku Srpsku, a ne zato što služimo stranim faktorima kao što to radi dio opozicije", naglasio je Stevandić.

On je naveo da to najbolje potvrđuje izjava poslanika PDP-a Igora Crnatka koji smatra da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik treba podnijeti ostavku ukoliko bude potvrđena optužnica protiv njega.

"Optužnica protiv Dodika nije privatna stvar, kako to navodi dio opozicije, već se odnosi na to što je poštovao odluke Narodne skupštine koje su izglasane dvotrećinskom većinom i većim dijelom opozicionih poslanika tada prisutnih u skupštinskoj sali", rekao je Stevandić.

On je zaključio da je Dodik optužen jer se suprotstavio napadima na Republiku Srpsku, poštovao odluke Narodne skupštine koje je potpisao i koje su objavljene u "Službenom glasniku Republike Srpske". 

(SRNA/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE