• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Povećaću platu Ćamilu Durakoviću za 10 odsto

Autor Brankica Spasenić

Dodik je komentarisao jučerašnju nerealizovanu posjetu Kristijana Šmita Banjaluci. Najavio je i daće povećati platu potpredsjedniku Srpske Ćamilu Durakoviću.

 Dodik Ćamil Duraković plata Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik RS Milorad Dodik, upitan da li je na današnjem sastanku koji je organizovao u Banjaluci bilo riječi o eventualnim policijskim mjerama prema Kristijanu Šmitu, visokom predstavniku kojeg RS ne priznaje, kazao je da neke mjere nisu za javnost.

“Nećemo dopustiti da vršlja ovdje. Naravno da imamo mjere, samo nisu naravno za javnost. Mi nikome ne prijetimo, ali nećemo prihvatiti čovjeka koji nema legitmitet da ovdje vršlja, nećeš ući u institucije, nisi dobrodošao, praviš nam problem, ljudi ćete ganjati po ulicama, šta ćemo s tobom… Niti znaš da li da ga braniš niti ne braniš. Pošto smo opredijeljeni da svakom turisti damo bezbjednosne garancije, štitićemo i njega”, kazao je danas Dodik.

Istakao je da MUP RS više neće davati pratnju Šmitu kada je u RS.

“Ako hoće neka provjeri. Ako mi čujemo da se negdje nešto dešava, naravno da ćemo intervenisati, da zaštitimo ljude, turiste, njihove živote”, rekao je Dodik.

Kazao je kako ima informacije da je dio opoizicije prvo pristao da se juče sastane sa Šmitom u Banjaluci, a da je navodno to jedino odmah odbio Milan Miličević, predsjednik SDS-a.

Kazao je i kako razmišlja da za 10 odsto poveća platu potpredsjedniku RS Ćamilu Durakoviću koji je odbio da se sa Šmitom sastane bilo gdje osim u svom kabinetu, a kao što je poznato, Služba predsjednika RS je zabranila takav sastanak u prostorijama koje pripadaju Palati RS.

“Razmišljam da mu povećam platu jer je odbio da se sastane u nekoj kafani. Ako je to tačno odmah ću ga nagraditi, što znači da već sljedeći mjesec mogu da ga kaznim. A njemu nije stalo do plate nego političkog stave”, izjavio je Dodik.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE