• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen sastanak "trojke" u Mostaru: Lideri se "dogovorili da se dogovaraju"

Autor Dragana Božić

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je na sastanku u Mostaru partnera u vlasti na nivou BiH napravljen pomak u određenim stvarima.

 Srn2023-9-25_1741437_4.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Ništa nismo u gotovosti napravili da može da ide na odlučivanje, ali smo se dogovorili da se dogovaramo dalje u proceduri. Svakako se može reći da smo se u nekim stvarima pomakli", rekao je Dodik.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je bio konstruktivan sastanak u atmosferi koja obećava.

"Raspravili smo nešto od zaključaka, 10 zakona koji stoje na dnevnom redu, od nešto jednostavnijih do najkompleksnijih poput Izbornog zakona i Ustavnog suda", rekao je Čović na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je rekao da oko Izbornog zakona imaju zavidan nivo usaglašenosti i mogao bi biti do 3. oktobra na Savjetu minsitara, a slična je situacija i sa zakonom o sudu, te ostalih osam zakona.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je i da radno tijelo radi na zakonu o strancima u Ustavnom sudu BiH i da je dogovor da se usaglasi do kraja oktobra.

Lider SDP-a Nermin Nikšić rekao je nakon sastanka da su svi bili spremni na razgovor i da traže rješenja, te da su napravili određene iskorake iako imaju i dalje različite poglede oko nekih pitanja.

U Mostaru je održan Koordinacioni sastanak SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka "trojke", partnera u vlasti na nivou BiH.

Prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, te funkcioneri ove stranke Staša Košarac i Sredoje Nović, zatim predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i DEMOS-a Nedeljko Čubrilović. Ispred stranaka "trojke" na sastanku su bili predsjednici SDP-a Nermin Nikšić i Naše stranke Edin Forto, te Denis Zvizdić ispred NiP-a. U ime HDZ-a su uz predsjednika Dragana Čovića bile prisutne Borjana Krišto i Darjana Filipović. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE