• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftini letovi samo iz Tuzle?

Tuzlanski aerodrom, prema svemu sudeći, biće jedini sa kojeg će građani BiH moći da kupe najjeftinije avionske karte za evropske destinacije.

 Jeftini letovi samo iz Tuzle? Izvor: MONDO

Enver Jukanović, direktor Aerodroma Tuzla, kaže da bi jeftini letovi iz Tuzle za Diseldorf i Frankfurt mogli početi od marta iduće godine.

"Sa 'Ryan airom' pregovaramo od 2006. godine. Nedavno smo potpisali predugovor u kojem smo mi dobili tehnička zaduženja koja treba da ispravimo. Potrebno je da obezbijedimo i subvenciju od Vlade Tuzlanskog kantona i mislim da će to biti urađeno. Nakon toga ćemo potpisati ugovor, a onda će 'Ryan air' pokrenuti marketinšku kampanju koja traje šest mjeseci", istakao je Jukanović za "Nezavisne novine".

Napominje da niskotarifne avio-kompanije za dolazak na aerodrome traže da budu oslobođene svih troškova. U prosjeku aerodromske takse iznose od 40 do 50 evra po odlazećem putniku. Toliko je novca potrebno da bi se isplatio rad aerodroma.

Od ostalih aerodroma u BiH trenutno jedino kompanija "Germanwings" sa sarajevskog aerodroma odranije ima redovne linije za Štutgart i Keln. Iako se "Germanwings" računa u niskotarifne avio-kompanije, cijene karata ove firme kćerke njemačke kompanije "Lufthansa" nisu ni približno povoljne kao karte "Ryan aira".

Aerodrom Mostar još nije instalirao instrumental landing sistem, uređaj za precizno slijetanje, te da zbog toga ne može da konkuriše za ovakve letove, dok odgovor iz Aerodroma Banjaluka novinari nisu uspjeli dobiti.

Osim "Ryan aira" postoji još niskotarifnih avio-kompanija koje su prisutne na aerodromima u regionu, ali ne i u BiH, tako da su bh. građani koji su željeli jeftinije putovati morali letjeti sa aerodroma u regionu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE