• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od deklaracije o genocidu nad Jermenima do podrške Azerbejdžanu: Opozicija kritikuje Dodikovo pismo Alijevu

Autor Brankica Spasenić

Šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kritikovao je danas pismo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika upućeno predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, povodom dešavanja u regionu Karabaha i sukoba sa Jermenima.

 Vukanović o Dodikovom pismu predsjendiku Azerbejdžana Izvor: Brankica Spasenić - Mondo

Dodik je, između ostalog, istakao da „Srpska želi stabilan mir i prosperitet za ovaj region i prijateljski Azerbejdžan“.

„Sramno pismo u kojem slavi etničko čišćenje pravoslavnih Jermena. Nema razlike u njihovom i stradanju Srba u Oluji. Bruka i sramota da se on na bilo koji način miješa u sukobe hiljadu kilometara odavde. Pozadina je da RS nema novca i trebaju joj kao slamka spasa pare odakle bilo, a Azerbejdžan je već bio izdašan zahvaljujući velikom bogatstvu od nafte. Klečanje pred Alijevim ima pozadinu da RS dobije kredit od Azerbejdžana da pokrpi rupe“, kazao je danas Vukanović.

Poručio je da je pismo „nacionalna bruka i poniženje“.

On je podsjetio i na drugačiju politiku Dodika od prije oko osam godina.

Podsjećamo, Dodik je u aprilu 2015. godine inicirao "Deklaraciju o priznavanju genocida na Jermenima od 1915. do 1917. godine".

„Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod i narod koji je u Prvom svjetskom ratu izgubio jednu trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se sa nastojanjima jermenskog naroda i podržava isti u nastojanju da se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva“, navodilo se u pomenutom dokumentu.

Iste godine, Dodik je trebalo da u Jerevanu, na poziv tadašnjeg predsjednika Jermenije, učestvuje u manifestaciji posvećenoj obilježavanju 100 godina od genocida nad Jermenima, a kada mu nije dozvoljeno da službenim avionom preleti teritoriju Turske, pa se nakon višečasovnog čekanja u Bugarskoj, vratio u Banjaluku.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Dodik je davno izgubio kompas,pogotovo sad poslije tužbe

ups

Genocid nisu izvršili Azeri nego Turci. Opozicija se ubi lupetajući, nemaju originalnu ni jednu ideju i politiku

MONDO REPORTAŽE