• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Normalizovan željeznički saobraćaj u FBiH

Željeznički saobraćaj u Federaciji BiH jutros je normalizovan, nakon jednodnevne obustave koju je organizovao Sindikat mašinovođa FBiH.

 Normalizovan željeznički saobraćaj u FBiH Izvor: MONDO

Uprava Javnog preduzeća Željeznice FBiH ocijenila je na jučeranjoj vanrednoj sjednici nelegalnom obustavu saobraćaja od grupe mašinovođa i zadužila direktore područja infrastrukture i transportno-poslovnih područja da odmah organizuju nesmetan željeznički saobraćaj.

Predsjednik Uprave i generalni direktor Željeznica FBiH Nedžad Osmanagić izjavio je da su stav Uprave i Nadzornog odbora o nelegalnosti obustavljanja željezničkog saobraćaja podržali Ministarstvo transporta i komunikacija i Vlada FBiH.

"Uprava nema ništa protiv sindikata mašinovođa-strojovođa u FBiH, već balvan revolucija kojim pojedinci žele ostvariti lične interese. Protiv odgovornih za obustavu saobraćaja biće preduzete sve zakonske mjere", rekao je Osmanagić na konferenciji za novinare.

Radnici Željeznica FBiH juče ujutru obustavili su rad nakon što je generalni direktor Nedžad Osmanagić prethodno veče suspendovao mašinovođu Vernesa Buljugiju, koji je i predsjednik Sindikata mašinovođa FBiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE