• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko pomaže malom Đorđu

Vlada distrikta Brčko dala je garancije za sufinansiranje troškova liječenja četrnaestogodišnjeg Đorđa Milivojevića iz Brčkog, oboljelog od akutne leukemije, u iznosu od 70.000 evra.

 Brčko pomaže malom Đorđu Izvor: MONDO

Zamjenik gradonačelnika Anto Domić rekao je novinarima da je Vlada danas dala garanciju da će izmiriti obaveze u iznosu od 70.000 evra prema Fondu zdravstvenog osiguranja za početak liječenja Milivojevića.

"Fond zdravstvenog osiguranja preduzeće sve potrebne radnje da avansno uplati taj iznos bolnici u Beču, gdje će biti obavljena transplatacija koštane srži i nastavak liječenja. Naša su očekivanja da će tokom iduće sedmice biti uplaćen traženi iznos novca", rekao je Domić, nakon vanredne sjednice Vlade distrikta.

Prema njegovim riječima, Vlada će kroz svoje procedure u narednih mjesec dana riješiti obavezu prema Fondu, a operacija, odnosno transplatacija koštane srži, mogla bi da se obavi već naredne sedmice.

Đorđu Milivojeviću iz Brčkog, oboljelom od akutne leukemije, hitno je potrebna transplatacija koštane srži koja, zajedno sa ostalim bolničkim troškovima, u bolnici "Sveta Ana" u Beču košta oko 150.000 evra.

Đorđeva majka Slavica Pejić-Milivojević juče je izjavila da bi joj, prema pismu upućenom iz bolnice, sin morao biti na programu za transplataciju najkasnije do kraja avgusta i da do tada moraju uplatiti depozit od 70.000 evra da bi počelo liječenje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE