• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovor socijalista sa SRS i DSS nije konačan?

Beogradski listovi i dalje se bave spekulacijama o formiranju nove vlade, kao i o pregovorima o formiranju vlasti na nivou Beograda.

 Dogovor socijalista sa SRS i DSS nije konačan? Izvor: MONDO

Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija je u izjavi za list "Danas" rekla da očekuje da će pregovori koalicije "Za evropsku Srbiju" sa koalicijom oko SPS-a uskoro početi.

"Očekujem da će socijalisti kada okončaju pregovore s narodnjačkom koalicijom, pokazati spremnost da ragovaraju sa koalicijom ZES, jer su njihovi osnovni programski ciljevi ostvarivi samo ako Srbija nastavi da se ubrzano približava EU", kazala je Kolundžija.

Ona je navela da je u "interesu građana da se i na lokalnom nivou formira proevropska vlada" i da će se koalicija ZES truditi da pronađe legitimne demokratske načine da i Beograd dobije proevropsku vladu.

"Danas" prenosi i izjavu neimenovanog funkcionera SPS-a koji navodi da dogovor SPS, radikala i narodnjačke koalicije nije "zakucan" i da njegova realizacija zavisi od stava Vojislava Koštunice prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

U intervjuu za "Blic", potpredsednik DS-a Bojan Pajtić je kazao da će SPS ući u pokrajinsku vladu samo ako to bude preduslov za formiranje republičke vlade.

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović rekao je za "Večernje novosti" da ta stranka ne pregovara sa koalicijom ZES i da su fokusirani na nastavak ragovora sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.

Beogradski odbor SPS-a usvojio je u ponedeljak predlog sporazuma o koaliciji sa radikalima i koalicijom DSS-NS o formiranju gradske vlasti u Beogradu, a kako saznaju "Novosti" protiv tog predloga glasao je samo jedan član Gradskog odbora te stranke.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE