• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: OHR saopštenjem deligitimisao sve dosadašnje visoke predstavnike

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da su iz OHR-a današnjim saopštenjem potvrdili da Kristijana Šmita nije imenovao Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija,

 Ognjen Tadić, intervju za Mondo: Ustavni sud BiH, visoki predstavnik, Milorad Dodik, Nikola Poplašen, Gabrijel Eskobar Izvor: Ustupljena fotografija

"U OHR-u rade potpuni amateri. Ne samo da su potvrdili da Šmita nije imenovao SB UN, da je sve petljavina tzv. UO SIM (PIC), nego su delegitimisali i sve dosadašnje visoke predstavnike s obzirom na to da smatraju da su nebitne pojedinačne rezolucije, a opšta nikada nije donesena", napisao je Tadić.

Tadić, koji je pravni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, kaže da po  tumačenju OHR-a ispada da niti jedan zakon, smjena ili bilo šta drugo što je proteklih decenija urađeno na osnovu tzv. "Bonskih ovlašćenja" nema nikakvo utemeljenje, jer niti jedan od ljudi koji su se predstavljali kao visoki predstavnik nije imenovan na osnovu relevantne rezolucije SB UN.

"Ako tvrde da je drugačije i da pojedinačne rezolucije nisu bitne, neka onda pokažu bilo kakvu rezoluciju SB UN oošteg značaja na osnovu koje se bira visoki predstavnik?! Takva ne postoji", zaključio je Tadić.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE