• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na pomolu kriza Vlade FBiH?

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić pozvao je potpredsjednika stranke Josipa Perića da zatraži vanredni sabor i da se kandiduje za stranačkog predsjednika.

 Na pomolu kriza Vlade FBiH? Izvor: MONDO

Komentarišući Perićevu izjavu da bi ministar finansija u federalnoj Vladi Ante Krajina mogao da napusti Vladu, Jurišić je rekao da je sve legalno i legitimno uraditi, te da će ako ode Krajina biće neko drugi. "Ne smatram to raskolom, već jačanjem stranke", rekao je Jurišić za "Dnevni avaz".

Krajina je potvrdio da je od juče na godišnjem odmoru, kao i da će ispoštovati ono što Perić odluči.

Federalni premijer Nermin Nikšić, odgovarajući na pitanje da li je na pomolu kriza Vlade FBiH zbog svađa u HSP-u i zahtjeva za povlačenje ministra Krajine, rekao je da "sve dok Vlada Federacije radi ovako kako radi, ovaj problem je unutarstranačko pitanje".

Vlada Federacije BiH nikada nije bila bliža svom padu, rekao je potpredsjednik HSP-a i delegat u Domu naroda federalnog parlamenta Josip Perić.

Perić je otvoreno zaprijetio da će federalni ministar finansija Ante Krajina, koji je dio njegove grupe iz Tomislavgrada, napustiti Vladu FBiH.

Situacija je toliko ozbiljna da Perić tvrdi da su Jurišić i ekipa pokušali reketirati ministra Krajinu, a kako je rekao "Jurišić i ekipa Ministarstvo finansija doživljavaju kao plijen koji bi sada trebalo raskopati".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE