• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić najavljuje novi politički koncept

Srpska demokratska stranka (SDS) uskoro će javnosti RS predstaviti novi politički koncept koji će se temeljiti na pokušaju iznalaženja kompromisa.

 Bosić najavljuje novi politički koncept Izvor: MONDO

“Međusobni odnosi ne mogu graditi isključivo na konfliktu”, izjavio je predsjednik ove stranke Mladen Bosić, najavljujući novi politički koncept.

"To radimo imajući u vidu da je RS stvorena i da je, prema našem mišljenju, odbranjena i da više nema mogućnosti da ona bude ukinuta ili urušena, prije svega, zato što postoji ogromna volja u Srpskoj za njenim jačanjem", rekao je Bosić.

On smatra da treba napustiti stare šablone i reformisati međusobne odnose kako bi mladi dobili šansu za bolju budućnost u Srpskoj.

Odgovarajući na pitanje hoće li biti budući ministar inostranih poslova BiH, Bosić je za "Nezavisne novine" rekao da uopšte nije bilo razgovora o tome ko će biti na ovoj funkciji, dodajući da nema ni dogovora unutar BiH koja bi politička opcija trebalo da dobije Ministarstvo.

Prema njegovim riječima, ukoliko se dogovori da ministar bude iz RS, SDS i SNSD će sjesti i razmotriti koja ličnost je najpogodnija za tu funkciju.

Bosić je istakao da su političke opcije koje su sebe proglasile pobjednicima krive što BiH nema vlast, a nemaju kapacitet da naprave vlast.

"Konkretno, krive su stranke potpisnice platforme, prije svega SDP BiH, koji je postavio stvari na način da se promijene osnovni principi Dejtonskog sporazuma - tri naroda i dva entiteta", naveo je Bosić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE