• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić neće biti svjedok na suđenju Mladiću

Nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić neće biti pozivan da svjedoči u Mladićevu korist u predstojećem sudskom postupku.

 Karadžić neće biti svjedok na suđenju Mladiću Izvor: MONDO

Ovo je izjavio glavni advokat u timu odbrane generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom Branko Lukić.

On tvrdi da nije pristalica toga da ljudi koji su optuženi pred Tribunalom svjedoče u procesima koji se tamo vode protiv drugih lica.

Lukić je za "Pres" rekao da će uskoro podnijeti zahtjev sudskom vijeću Haškog tribunala da se zdravstveno stanje generala Mladića podvrgne detaljnom vještačenju, kako bi se utvrdilo da li je njegov klijent sposoban za suđenje.

On je napomenuo da je trenutno zdravstveno stanje generala Mladića veoma loše, da je teško bolestan i da je pitanje koliko će biti u stanju da prati "žestok tempo" koji će nametnuti tužilaštvo.

Lukić je rekao da još ne zna kada će početi i koliko će trajati proces protiv Mladića, niti koliko će svjedoka pozvati tužilaštvo, a koliko odbrana.

"U toku je imenovanje članova tima odbrane koje mora da potvrdi Sekretarijat tribunala. Za sada je neizvesno da će u timu odbrane, kao pravni konsultant, svoje mesto zauzeti advokat /Miloš/ Šaljić. Što se tiče ruskog kolege Aleksandra Mezjajeva, koga je lično birao general Mladić, još se ne zna da li će Sekretarijat potvrditi njegovo imenovanje", dodao je Lukić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE