• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH opasna po turiste”

U BiH postoji stalna prijetnja od terorističkih napada, navodi se na nekim sajtovima stranih ministarstava spoljnih poslova.

 "BiH opasna po turiste” Izvor: MONDO

"Postoji stalno prisutna opasnost od terorizma u BiH. Napadi mogu biti neočekivani, uključujući i mjesta kojima prolaze strani državljani i strani turisti", navodi se na sajtu britanskog MIP-a posljednji put aktuelizovanom 11. avgusta, a kao primjer pominju se napadi u Vitezu i Bugojnu.

Treba naglasiti da, iako svi sajtovi pominju opasnost od terorizma, neki je vezuju samo za širi evropski kontekst, a ne kao specifičnost BiH, prenose "Nezavisne novine".

Kao najveću opasnost, strana ministarstva spoljnih poslova svoje građane uglavnom upozoravaju na neraščišćena minska polja pa američki Stejt department informiše da u BiH postoji oko 11 000 minskih polja na 1 460 kvadratnih kilometara koja ugrožavaju život 921 513 ljudi. Osim na mine, Stejt department upozorava i na opasnost od obračuna kriminalnih bandi.

Austrijancima, na sajtu, osim minskih polja i nekvalitetne zdravstvene usluge u BiH, najviše zabrinutosti stvaraju loši putevi i stil vožnje. Nijemci upozoravaju na nedovoljno kvalitetnu zdravstvenu uslugu u BiH, dok Švajcarci ističu i povremene napetosti izazvane političkim, vjerskim i etnički motivisanim nasiljem.

Komentarišući pomenute informacije na sajtovima, Neira Oručević, portparol Ministarstva bezbjednosti BiH, tvrdi da je BiH sigurna zemlja, a u Turističkoj organizaciji RS kažu da su turisti koji dolaze u RS bezbjedni, te da nisu izloženi nikakvoj terorističkoj opasnosti.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE