• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS provjerava imovinu Elezove grupe

Na osnovu zamolnice MUP-a Srbije pripadnici MUP-a RS vrše provjere o imovini pripadnika kriminalne grupe Darka Eleza

 MUP RS provjerava imovinu Elezove grupe Izvor: MONDO

Pripadnici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) izvršili su, na osnovu zamolnice MUP-a Srbije, provjere o imovini i zakonitim prihodima organizovane kriminalne grupe Darka Eleza, izjavila je Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

"Provjerama je utvrđeno da član ove grupe Vaso Ljubibratić iz Trebinja posjeduje 138 747 akcija, odnosno 30 odsto državnog kapitala u preduzeću `Trebinjeprevoz` AD Trebinje i da je ta imovina u nesrazmjeri sa zakonitim prihodima, jer se njena tržišna vrijednost procjenjuje na nekoliko stotina hiljada maraka", pojasnila je Šoja.

Ona je navela da je na osnovu toga Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije dostavilo Specijalnom tužilaštvu Srpske zamolnicu o pružanju pravne pomoći, na osnovu kojeg je Okružni sud Banjaluka donio naredbu kojom se privremeno zabranjuje raspolaganje svim pravima, otuđenju i pravu glasa na 138 747 akcija "Trebinjeprevoza", koje se vode na Ljubibratiću.

Šoja je rekla da će ova zabrana trajati do donošenja odluke Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu o zahtjevu za trajno oduzimanje navedenih akcija, kao imovini proistekloj iz krivičnog djela.

Ljubibratić je nepravosnažnom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i jedan mjesec za krivično djelo neovlaštenog stavljanja u promet opojnih droga.

On je takođe i vlasnik ljetne bašte "Skaj" u Trebinju i diskoteke koja se nalazi u prostorijama Autobuske stanice Trebinje, u kojoj su u prethodne dvije godine izvršena dva ubistva.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE