• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Trgovska gora: BiH angažuje međunarodnu pravnu kuću, proširen ekspertski tim

Autor Dušan Volaš

Savjet ministara prihvatio je danas zahtjev Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa da BiH angažuje međunarodnu pravnu kuću koja će se baviti pitanjem Trgovske gore, kao što je to uradila i Hrvatska, rekao je danas resorni ministar Staša Košarac.

 BiH angažuje međunarodnu pravnu kuću u slučaju Trgovska Gora Izvor: Google maps / printscreen

Košarac je rekao da je Savjet ministara donio odluku o proširenju ekspertskog tima koji se bavi pitanjem Trgovske gore sa ekspertima neophodnim za istraživanja koja sprovode institucije Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH).

"To je dobar signal, a isto to smo uradili i kada je u pitanju način funkcionisanja pravnog tima i organizacije određenih događaja koji su neophodni kako bismo implementirali sve ono što stoji u Strategiji", naveo je Košarac.

On je rekao da je Pravobranilaštvo BiH dobilo zadatak da pregovara sa određenim međunarodnim pravnim kućama, te dodao BiH ima kapacitet i strukturu da kroz budžete institucija obezbijedi dovoljno sredstava za njihovo angažovanje.

"U kratkom roku ćemo izaći sa novom odlukom nakon pregovora sa međunarodnim pravnim kućama, obzirom da ćemo se svim pravnim i ekspertskim sredstvima boriti da onemogućimo Hrvatsku da na tom lokalitetu izgradi odlagalište radioktivnog i nuklernog otpada", rekao je Košarac novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Košarac je naglasio i da BiH neće biti naivna na najave da će Hrvatska obustaviti aktivnosti na Trgovskoj gori do 2028. godine, jer postoje suprotne informacije od onih koje zvanično dolaze iz Hrvatske.

On je rekao da je opredjeljen za implementaciju programa i agende koju su utvrdili pravni i ekspertski tim za rješavanje problema Trgovske gore, a potvrdile institucije Republike Srpske, FBiH i BiH.

Srna

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE