• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanja Vulić: Solidarisaćemo se i dati po 1.000 KM za Željku Cvijanović

Autor Dušan Volaš

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić govorila je o sankcijama SAD i ukidanju računa pojedincima i pravnim licima koji su na OFAK-ovoj listi. Ističe da je to zločin i ukidanje prava na život i egzistenciju ljudima.

 Sanja Vulić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Kada nekome oduzmete tekući račun vi ne marite za ostatak njegove porodice. Na ovaj način mnoge porodice će biti rasturene jer neko svjesno i namjerno hoće ljudima da uništi živote", navela je Vulićeva i upitala kakve veze imaju ljudi zaposleni u firmama ili institucijama sa ljudima koji su pod sankcijama?

Prema njenim riječima, sankcije SAD nisu dio pravnog sistema i prometa BiH, u kojoj bi trebalo da se poštuju domaći zakoni, jer sankcije SAD nisu nigdje definisane kroz pravne akte BiH.

Vulićeva je podsjetila i na Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, koji je, prema njenim riječima, usklađen sa evropskim i svjetskim standardima, te da se iz njegovog naslova jasno vidi da on ne tretira unilateralne i crne liste.

"Ukoliko imamo nekoga ko finansira terorističke organizacije - naravno da on treba biti sankcionisan. Zar nije logično, ako imam tekući račun, a na crnoj sam listi, ako neko želi da prati promet mog novca to je lakše raditi sa bankama", rekla je Vulićeva.

Ona je istakla i da će se poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH solidarisati sa kolegama kojima je onemogućeno da primaju plate, prenosi Srna.

"Nas šest poslanika, svi damo po 1.000 KM. Je li mislite da ćemo pustiti da sprski član Predsjedništva (Željka Cvijanović) bude bez plate, nema teoretske šanse! Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović, da li on finansira terorističke organizacije? A, oni njega i sve druge koji su na crnoj listi stavljaju u istu ravan sa Bin Ladenom, je li to demokratija? Ovo je uskraćivanje života, zločin bez kazne i presedana", naglasila je Vulićeva.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko

Nisi ti ni za cistacice a kamoli za Parlamentarne skupstine

MONDO REPORTAŽE