• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Bošnjački političari ne shvataju da BiH više nikome nije toliko važna osim ljudima koji u njoj žive

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je bošnjačkim političarima teško da shvate da Bosna i Hercegovina nije među glavnim temama u svijetu.

 Dodik BiH nije nikome toliko važna Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Ne znam kako su bošnjački političari ušli u pogrešan film da svi svjetski lideri ujutru kada se probude prvo pomisle na BiH, da niko na ovom bijelom svijetu nema preča posla, već samo da se bavi BiH", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Vremenom sam spoznao da je uzaludno očekivati od ljudi koji su pošli od pogrešne premise da donesu ispravan zaključak. Tako je jednoj supersili Rusiji važno da BiH bude blokirana, drugoj, Americi, da ide naprijed, trećoj, Kini, da bude po strani. Koji je genijalan um smislio da Rusija hoće da blokira EU preko BiH, koja joj je daleko hiljadu i po kilometara, a ne preko Moldavije, koja joj je u dvorištu? Kako neko misli da proda priču da sam ja jači od ruskih trupa, budući da Rusija u Moldaviji ima svoju enklavu i stacioniranu svoju vojsku?", pita se Dodik.

Ističe da se ponašaju da kao da je BiH nadsila, kao da je planeta.

"Kako su bošnjački političari ušli u pogrešan film da svi treba da odlučuju o BiH, samo da ne bismo odlučivali mi koji u njoj živimo?", upitao je Dodik.

"Kada uđete u pogrešan voz, sve stanice su pogrešne", smatra Dodik.

Dodik misli da bi neko trebalo da objasni bošnjačkim političarima da Bono Voks i "U2" nikada više neće besplatno svirati u Sarajevu, a CNN prenositi koncert.

"Da vijest o rezoluciji o Srebrenici nije objavljena ni u jednom svjetskom mediju. Da BiH nikome nije važna, osim ljudima koji u njoj žive. Da napadi na jedne i dodvoravanje drugima neće ništa donijeti, sem poniženja. Da se u Evropu ne može tako što instrumentalizujete pravosuđe, kršite Ustav, zakone, propise, jer EU je skup pravila i propisa koji se poštuju", dodao je Dodik,

Najavljuje da će to "pokušati da objasni na sastanku u Mostaru.

"Čuda se događaju, ponegdje, ali BiH je zemlja bez logike, kako to tačno kaže Ivo Andrić",  zaključio je Dodik.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE