• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpić: Ne menjam odluku, za sada

V.d. gradonačelnika Beograda izjavio je da za sada nema nameru da promeni odluku da se konstitutivna sednica Skupštine grada održi 14. jula.

 Alimpić: Ne menjam odluku, za sada Izvor: MONDO

"Za sada - kažem, jer zadržavam mogućnost da promenim tu odluku na šta prema zakonu imam pravo", kazao je Alimpić na konferenciji za novinare.

On je dodao da "neku odluku" koju bi javno saopštio može doneti kad proceni da su se promenile okolnosti koje su ga motivisale da tu sednicu zakaže za 14. jul.

Alimpić je potvrdio da je dobio zahtev od predstavnika lista Srpske radikalne stranke, koalicije SPS-PUPS-JS i koalicije DSS-NS da se pomeri termin održavanja konstitutivne sednice, navodeći da to može da izazove kontraefekat kod njega.

On je rekao da pritisak može samo da pomogne da pomeri sednicu za kasnije, te da nema potrebe da dobija isti zahtev svakog dana.

Prema njegovim rečima, sadržaj zahteva je skoro istovetan onom koji je dobio pre dva dana, osim što su prethodni potpisali predstavnici tih listi, a ovaj je potpisalo 58 kandidata za odbornike te tri liste.

"Nisam iznenađen, jer je normalno da će odbornici potpisati ono što im kažu šefovi odborničkih grupa, odnosno njihovi partijski rukovodioci, koji već imaju potpisane njihove blanko ostavke", naglasio je Alimpić.

On je izrazio žaljenje zbog loše zakonske regulative u toj oblasti po kojoj mišljenje odbornika ne znači mnogo, jer kako je naveo Alimpić, ukoliko odbornik promeni određeno mišljenje on na sledećoj sednici može biti zamenjen bez lične saglasnosti.

"Razgovarao sam sa predstavnicima te tri liste kad sam dobio prvi zahtev i svi smo ostali pri svojim stavovima", podsetio je v.d. gradonačelnika.

On je još rekao da nema ništa protiv eventualnih protesta, jer svako ima pravo na to i apelovao je da se, ukoliko dođe do toga, poštuje zakon, ne ometa saobraćaj, ne nanosi šteta objektima i da se ne primenjuje nikakvo fizičko nasilje.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE