• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isak o hapšenjima FUP-a: Uskoro još veće akcije protiv korupcije

Autor Nikolina Damjanić

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) Ramo Isak rekao je da će u FBiH ubrzo biti sličnih i još većih akcija od današnje, u kojoj je uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su počinili koruptivna krivična djela prilikom izgradnje auto-puta.

 Ramo Isak Izvor: Facebook

"Vidite i sami kakvi se iznosi pominju u pomenutim akcijama, kojim se sredstvima raspolagalo i kakve smo sve pritiske morali da trpimo", naveo je Isak.

Prema njegovim riječima, poslije akcija usmjerenih na suzbijanje trgovine drogom, u kojima su zaplijenjene velike količine opijata, na red su došle akcije u vezi sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

"Mogu reći da je prvi put da se na području FBiH dešava ovakva ozbiljnija akcija. Evo vidite kakvi su ljudi vodili ovu državu i za koliko su je oštetili. Ovo je samo početak, mnogo toga će izaći na vidjelo", rekao je Isak za televiziju N1.

Iz Federalne uprave policije saopšteno je da je akcija sprovedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, pranje novca i pomaganje u izvršenju krivičnog djela.

U okviru akcije izvršeni su pretresi na devet lokacija u Zeničko-dobojskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Federalni mediji prenose da je akcija usmjerena na bivše članove uprave preduzeća "Autoceste FBiH", među kojima je i bivši direktor ovog preduzeća Elmedin Voloder, koji je lišen slobode uz još četiri lica. 

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE