• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manter: Nema novih pregovora o Kosovu

Kameron Manter odbacio je mogućnost novih pregovora Beograda i Prištine o Kosovu.

 Manter: Nema novih pregovora o Kosovu Izvor: MONDO

Ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter odbacio je mogućnost novih pregovora Beograda i Prištine o Kosovu, ali je siguran da će biti nastavljeni razgovori zainteresovanih strana.

"Neće biti nove runde pregovore, ali siguran sam da će biti sigurno rasprave i pregovora između zainteresovanih strana", rekao je Manter novinarima na promociji programa "Društvene veze" u Američkom kutku u Domu omladine.

"Pretpostavljam da se pregovori, odnosno razgovori nastavljaju između svih zainteresovanih strana, između prestavnika između UNMIK-a, EULEKS-a, Prištine i Beograda. Pretpostavljam da će se pronaći neke razumno rešenje", dodao je on.

Manter je ukazao da je "veoma važno za međunarodnu zajednicu da se u okviru EULEKS-a omogući pomoć Kosovu da se dalje razvija, dakle u okviru nadgledane nezavisnosti, da u potpunosti bude u mogućnosti da napreduje i da se razvija".

Ambasador je ponovio spremnost SAD da "pomognu proevropsku orijentaciju Srbije". "Verujem da narod Srbije to želi", rekao je Manter komentarišući intervju koji je nedavno dao "Večernjim novostima" i to da je on u tom kontekstu pomenuo poslovnu i vojnu saradnju SAD sa Srbijom.

Manter je istakao da SAD žele da pruže pomoć Srbiji i da je "pomoć Srbiji da uđe u Evropsku uniju, pravi način pomoći".

"Ono što sam rekao u tom intervjuu jeste da sam izrazio skepticizam da bi vlada 'Koštunica-Šešelj' bila upravo ona koji bi mogla pomoći takvom razvoju događaja", dodao je on.

"Moja poruka koju stalno ponavljam i želim ovog puta da naglasim, jeste da mi želimo da sarađujemo sa Srbijom ka njenoj evropskoj budućnosti jer je to ono što Srbija želi", istakao je Manter.

Manter je zato izrazio nadu da će "što je brže moguće biti formirana proevropska vlada" i da je "siguran da će se to dogoditi".

"Da li znam kada će biti formirana proevropska vlada? Ja na žalost moram da kažem da ne znam, ali se nadam da će to biti što je pre moguće i siguran sam da će se to dogoditi", rekao je ambasador.

Manter je naveo da upravo zato ne želi da spekuliše da li će SAD prekinuti pomoć Srbiji ili ne. "Želim da kažem da i sa vama danas u ovoj prostoriji, kao i sa svima drugima koji su raspoloženi da prime našu pomoć, mi zelimo da i dalje pomažemo Srbiji, da nastavimo našu pomoć", rekao je on.

Američki ambasador je zato rekao da današnji događaj smatra "konkretnim korakom, konkretnom pomoći", oanko kako SAD žele da pomažu Srbiji.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE