• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

G17: Neformalnim razgovorima teško do vlade

Vlajko Senić kaže da se vode neformalni razgovori s koalicijom okupljenom oko SPS-a ali da formalni razgovori nisu još počeli.

 G17: Neformalnim razgovorima teško do vlade Izvor: MONDO

Član Glavnog odbora G17 plus Vlajko Senić izjavio je da je ta stranka spremna da u parlamentu deluje kao opozicija ako parlamentarnu većinu formiraju SRS, koalicija okupljena oko SPS i narodnjaci.

"Ukoliko duga strana bude formirala parlamentarnu većinu matematički, spremni smo da u parlamentu delujemo kao opozicija", rekao je Senić u intervjuu za TV B92.

On je kazao da se vode neformalni razgovori s koalicijom okupljenom oko SPS-a ali da formalni razgovori nisu još počeli, i naglasio da ih je potrebno započeti, jer se, kako je rekao, "neformalnim razgovorima ne može doći do vlade".

Senić je istakao da su "uslovi koje bi neko postavio, a koji bi Srbiju vratili u prošlost" za tu stranku neprihvatljivi, i dodao da G17 plus ne učestvuje u neformalnim kontaktima, ali da ima stav ukoliko dođe do formalnih razgovora sa SPS-om.

On je podsetio da već tri nedelje traju razgovori SPS sa drugom stranom i dodao da Lista za evropsku Srbiju "ne vrši nikakvu vrstu pritiska na bilo koga da se formira vlada".

"Vlada koja bi bila formirana na pritiscima ne bi mogla da opstane", ocenio je Senić i dodao da se G17 plus "neće složiti s tim da se radi činjenja određenih ustupaka da bi se vlada formirala ugrozi ekonomska makrostabilnost zemlje".

Senić je dodao da, prema najavama, postoji većina od 142 poslanika koji će podržati ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i naglasio da se "zahtevi Partije ujedinjenih penzionera mogu ispuniti uz veliku obazrivost i samo uz saradnju sa EU".

"Ovo nije vreme kada mi treba da molimo SPS da pređe na nasu stranu, već da oni uvide za šta su građani Srbije glasali i tako se opredele", kazao je Senić i ocenio da je nemoguće da se ratifikujete SSP, a napravi vlada sa "onima koji su protiv SSP".

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE