• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove kazne iz CIK-a: Snaga naroda i HNP kažnjeni zbog zloupotrebe djece u političke svrhe

Autor Nikolina Damjanić

Centralna izborna komisija (CIK) BiH kaznila je danas političku partiju Snaga naroda sa 4.000 KM zbog zloupotrebe djece u političke svrhe, a kandidata ove stranke Arnela Isaka sa 5.000 KM zbog zloupotrebe djece za ličnu promociju.

 Novčane kazne cik bih strankama na Loaklnim izborima  Izvor: FENA

Zbog zloupotrebe djece u političke svhre kažnjen je i Hrvatski nacionalni pomak sa ukupno 10.000 KM jer je u dva slučaja utvrđeno da je ova stranka zloupotrebljavala djecu u izbornim aktivnostima.

Narodni front je kažnjen sa 4.000 KM zbog preuranjene izborne kampanje, jer je utvrđeno da je kandidat ove stranke Jelena Trivić 8. avgusta, van izborne kampanje, objavila video zapis u kojem govori o obnovi fasada u Banjaluci, kao i da se protivi betonizaciji parkova, te najavljjuje kako će raditi kada preuzme vođstvo u Banjaluci.

CIK je na današnjoj sjednici kao neosnovan odbio prigovor SNSD-a protiv PDP-a i Draška Stanivukovića za zloupotrebu resursa.

Na sjednici je navedeno da je Stanivuković informacije o prisustvu jednom događaju objavio na svom "Fejsbuk" profilu, a ne na nalogu gradonačelnika.

Zbog kršenja izborne tišine, CIK je kaznio politički subjek BH Zeleni sa 3.000 KM, jer je opštinski odbor ove stranke u Kalesiji u vrijeme izborne tišine objavio demant da je njihov kandidat odustao od kandidature na izborima.

CIK je danas odbio kao preuranjene 14 zahtjeva za ponovno brojanje glasova, a predsjednik Komisije Irena Hadžiabdić pojasnila je da CIK u toku ove sedmice treba donijeti odluku o utvrđivanju rezultata, nakon čega će biti otvoren rok od tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE