• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma prelomio: Vlada sa DS!

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odlučio je da njegova stranka može učestvovati samo u vladi sa Demokratskom strankom.

 Palma prelomio: Vlada sa DS! Izvor: MONDO

"Ili će biti napravljena vlada sa DS ili idemo na nove izbore i to je definitivan stav Jedinstvene Srbije", izjavio Tanjugu Palma u četvrtak uveče.

"Bez tri poslanika Jedinstvene Srbije i dva poslanika Sulejmana Ugljanina nema nove vlade, jer će onda biti pat pozicija - 125 prema 125 poslanika", precizirao je Marković.

"Šta će reći Socijalistička partija Srbije na ovakav stav JS je njihova stvar ali to je definitivan stav JS", naglasio je lider JS.

On je ponovio da je stav njegove stranke da više ne učestvuje u razgovorima sa DSS, jer je JS za koaliciju sa DS, imajući u vidu da stavovi DS odgovaraju toj stranci i uklapaju se u program JS.

Marković je najavio da će u nedelju, 8. juna, svojim koalicionim partnerima SPS-u i PUPS-u preneti stav JS.

"Stav JS je isti onaj stav koji je bio i pre tri meseca. JS je bila za ratifikaciju SSP i protiv poništavanja tog sporazuma. Bili smo protiv povlačenja ambasadora iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije. JS je za ulazak u EU, uz poštovanje Rezolucije 1244, a i u članu 135 SSP piše da je Kosovo sastavni deo Srbije", kazao je Marković.

Pošto je u sredu DSS izneo svoj stav na sajtu da oni neće da ratifikuju sporazum u Skupštini Srbije, a na prvom sastanku o formiranju parlamentarne većine u Vladi Srbije gde je Vojislav Koštunica bio prisutan, "na moje pitanje, odnosno ja sam rekao da je JS protiv poništavanja SSP i on je rekao da neće biti poništen sporazum u pralamentu", podsetio je Marković.

On smatra da je to legitimno pravo DSS i da nema ništa protiv toga, ali, kako je naglasio, stav JS je da se prekinu razgovori sa DSS, da se započnu razgovori sa DS, da se vidi kakvo mišljenje ta stranka ima o pet principa koje je koalicija SPS-PUPS-JS dogovorila.

Marković je najavio da će koalicionim partnerima predložiti da formiraju novu vladu sa DS, imajući u vidu kakav je stav DS o SSP.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE