• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Korak u normalizaciji odnosa DS i SPS

SPS godinama insistira na nacionalnom pomirenju i jedinstvu svih stranak u Srbiji oko nacionalnih interesa.

 Dačić: Korak u normalizaciji odnosa DS i SPS Izvor: MONDO

Socijalistička partija Srbije "već godinama insistira na nacionalnom pomirenju i jednistvu svih političkih stranaka u Srbiji kada je u pitanju zaštita nacionalnih i državnih interesa", rekao je predsednik SPS Ivica Dačić, osvrćući se na ocenu predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića izrečenu na Glavnom odboru DS da su ove dve stranke spremne za stalne unutrašnje reforme, koje vide zajednički cilj u evropskoj budućnosti Srbije.

"Ovakvi stavovi DS-a mogu da predstavljaju korak napred u normalizaciji odnosa DS-a i SPS-a", rekao je Dačić i dodao da SPS "nije, niti će razgovarati sa bilo kojom drugim političkim opcijama, pa ni sa DS, sve dok traju razgovori sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom o formiranju parlamentarne većine".

Predsednik SPS izjavio je u nedelju da će u narednim danima biti potpuno jasno da li parlamentarne većine ima ili nema i da će koalicija okupljena oko SPS o tome obavestiti predsednika DSS Vojislava Koštunicu.

Dačić je u izjavi Tanjugu istakao da to zavisi ne samo od socijalista, koji će o tome imati konstruktivan stav, već i od partija PUPS-a i JS.

"U narednim danima koalicija SPS-PUPS-JS pokušaće da utvrdi zajednički stav o svim spornim pitanjima na kojima insistira PUPS i JS, kao što je pitanje ekonomskih mogućnosti realizacija ključnih stavova vezanih za socijalnu pravdu i za društveni status i socijalno-ekonomski položaj penzionera, kao i pitanje odnosa prema Sporazumu sa Evropskom unijom", kazao je on.

Dačić je kazao da je "važno istaći" da je - bez obzira što je SPS najveća partija u toj koaliciji i što kao partija ima svoje političke stavove, koji su, kako je rekao, noseći stavovi te koalicije - neophodno utvrditi zajednički stav i jedinstvo partija te koalicije.

"Od toga zavisi da li će biti parlamentarne većine ili ne sa DSS-om i SRS-om", rekao je Dačić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE