• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjačka lista će podržati proevropsku vladu

"Bošnjačka lista za evropski Sandžak" deo je proevropske priče u našoj zemlji, izjavio Esad Džudžević, funkcioner koalicije.

 Bošnjačka lista će podržati proevropsku vladu Izvor: MONDO

Funkcioner koalicije "Bošnjačke liste za evropski Sandžak" Esad Džudžević izjavio je u subotu da će ta lista podržati formiranje proevropske vlade i da će u parlamentu glasati za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"'Bošnjačka lista za evropski Sandžak', na osnovu svojih principa na kojima osvaja poverenje građana, pre svega iz bošnjačkog nacionalnog korpusa, kao manjinska lista, deo je proevropske priče u našoj zemlji. U tom smislu, podržaćemo formiranje proevropske Vlade", rekao je Džudžević Tanjugu.

On je dodao da je ta lista svoje principe iznela predsedniku Srbije i Demokratske stranke Borisu Tadiću prilikom odvojenih razgovora sa predstavnicima svih parlamentarnih strankama.

"Da bi te principe realizovali, mi smo, i u formalnim razgovorima predsedniku Tadiću, i u nekim drugim neformalnim razgovorima, rekli da je vrlo važno da dobijemo mehanizam koji se zove ministar u Vladi Republike Srbije", kazao je Džudžević.

On je objasnio da se principi Bošnjačke liste odnose "na učešće u republičkim institucijama, unapređenje i zaštitu prava Bošnjaka u Srbiji, ekonomski razvoj Sandžaka, evropske integracije, odnosno ulazak Srbije u punopravno članstvo u EU".

"Na osnovu toga, mi očekujemo ovih dana i zvaničan poziv nosioca liste Tadića da sve ove stvari u paketu dogovorimo", kazao je Džudžević.

On je dodao da je "neformalni dogovor već postignut" i da ta lista očekuje brzo Tadićev formalni poziv za razgovore.

"Sve ove stvari su u paketu dogovorene. Očekujemo i taj zvaničan poziv od Tadića da bi sve te stvari definisali na jedan vrlo precizan način", rekao je on.

"Ono što je takođe veoma važno, naša dva poslanika će u Narodnoj skupštini podržati ratifikaciju SSP", rekao je Džudžević.

On je istakao da se dogovor vodi u "tesnoj vezi sa prijateljima iz mađarske koalicije", sa kojima će Lista za evropski Sandžak, kako je naveo Džudžević, činiti i poslanički klub u novom sazivu Narodne skupštine.

Džudžević je kazao da je u javnosti postojala i ponuda premijera i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice da, ako eventualno on sastavi Vladu, Bošnjačka lista dobije mesto ministra.

"To je bila samo jedna medijska izjava. Ni pre, ni nakon toga nije bilo nikakvih razgovora ni pregovora sa narodnjačkom koalicijom", kazao je Džudžević i podsetio da je ta lista sarađivala sa Koštuničinom strankom i u ovoj i u prethodnoj Vladi i imali su koalicioni sporazum sa strankama koje su činile te vlade.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE