• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP: Mile Ilić ne sme da bude gradonačelnik Niša

Liberalno demokratska partija (LDP) u Nišu saopštila je da se protivi inicijativi da niški socijalista Mile Ilić bude izabran za gradonačelnika.

 LDP: Mile Ilić ne sme da bude gradonačelnik Niša Izvor: MONDO

"Ilić je svetskoj i domaćoj javnosti poznat po predlogu da se (nekadašnjem predsedniku Srbije) Slobodanu Miloševiću dodeli Nobelova nagrada za mir. Ilić danas želi da bude gradonačelnik iako je volja građana opet drugačija kao što je bila i 1996. godine", rekao je agenciji Beta menadžer LDP-a u Nišu Predrag Jelenković.

On je kazao da je 1996. godine donet "'lex specijalis' samo zbog Mileta Ilića", nakon što su Nišlije prve u Srbiji počele proteste zbog krađe na lokalnim izborima.

Socijalistička partija Srbije (SPS) u Nišu pozvala je Demokratsku stranku (DS) i G17 plus da se izjasne o njihovom predlogu da Mile Ilić bude gradonačelnik, nakon što su takav predlog prihvatile Demokratska stranke Srbije (DŠ) i Srpska radikalna stranka (SRS).

Niški SPS tvrdi da je predlog da Ilić bude gradonačelnik "institucionalno, a ne personalno pitanje i sastavni je deo platforme za razvoj grada niškog SPS".

Odbor DS u Nišu saopštio je da u dosadašnjim pregovorima sa SPS nije bilo reči o personalnim rešenjima za bilo koju funkciju u gradu.

Na lokalnim izborima 11. maja od 61 odborničkog mesta u Skupštini Niša, po 18 su osvojile liste DS i Srpske radikalne stranke, po sedam G17 Plus i liste okupljene oko SPS i DŠ i četiri LDP.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE