• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NS: Plan DS - uvođenje privremenih mera u Beogradu

Borislav Borović saopštio da je plan koalicije "Za evropski Beograd" da se u glavnom gradu uvedu privremene mere.

 NS: Plan DS - uvođenje privremenih mera u Beogradu Izvor: MONDO

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije (NS) Borislav Borović saopštio je da je plan koalicije "Za evropski Beograd" da se u glavnom gradu uvedu privremene mere kako bi se sprečilo da vlast prezumu radikali, narodnjačka koalicija i koalicija oko socijalista.

"Treba biti politički lakoveran, pa neozbiljno shvatiti pretnju ove koalicije (Za evropski Beograd), da ni pod kojim uslovima neće prepustiti vođenje grada nekoj drugoj političkoj opciji, bez obzira na ,matematičku većinu' u gradskoj skupštini", naveo je Borović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Funkcioner NS-a je dodao da će zato konstitutivna sednica trajati taman toliko da se probije rok za njeno zakonsko konstituisanje.

"Nažalost, to i Zakon o lokalnim izborima omogućuje, ali samo zato jer je javnost prećutno abolirala v.d. gradonačelnika od prethodnog kršenja zakona u vezi sa datumom zakazivanja konstitutivne sednice", naveo je Borović.

Prema njegovim rečima, pitanje o kome Beograđani treba da razmisle je, zašto samo Beograd može i treba da čeka, kad ni život, ni posao ni više to ne mogu.

Predsednik Skupštine grada i v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine grada za 14. jul.

Ta odluka je izazvala negodovanje predstavnika novoformirane koalicije u Beogradu koju čine Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i NS, kao i koalicija oko socijalista koji traže da ta sednica bude održana ranije.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE