• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kacin: EU nikad bliža Srbiji

Jelko Kacin ocenio da EU nikada nije bila bliža Srbima nego sada, upozorivši da bi odbacivanje SSP predstavljalo ogromnu političku štetu.

 Kacin: EU nikad bliža Srbiji Izvor: MONDO

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da Evropska unija nikada nije bila bliža Srbima nego sada, upozorivši da bi odbacivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) predstavljalo ogromnu političku štetu.

U autorskom tekstu, objavljenom u ljubljanskom "Delu", on je, između ostalog, naveo i da odbacivanje SSP, praktično, više nije ni moguće.

"EU je za Srbe sve bliža i dosegljivija no ikada ranije. Sve će zavisiti od načelnosti, elastičnosti i političke sposobnosti odlučujućih političara, koji se uskoro moraju odlučiti za srpsku evropsku budućnost", ocenio je Kacin, a prenosi B92.
"Nju (srpsku evropsku budućnost) mogu da oblikuju samo drugačija koalicija i vlada sa novoizabranom skupštinom. Mnogo toga je moguće, a za nazadnjačke antievropske stavove i radikalne, nacionalističke stranke sve je manje mesta", napisao je Kacin u "Delu".

Naveo je, takođe, da je puna saradnja sa Haškim sudom nužan uslov za ratifikaciju SSP-a u državama EU.

Ističući da se se srpski glasači pokazali mnogo zrelijim od nekih političara, Kacin je naveo da se od predsednika Borisa Tadića sada očekuje da "posticajni izborni rezultat što pre premesti u političku realnost".

Kacin je napisao i da je Kosovo i dalje velika tema, mada ne i više i centralna, dodavši da se "u slučaju Kosova" dugo istrajavalo u načelu da najpre treba ispuniti standarde, a tek onda odrediti status.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE