• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na Kosovu od 15. juna i UNMIK i Euleks"

Fatmir Sejdiu izjavio da će posle 15. juna na Kosovu postojati dve međunarodne misije - UNMIK i Euleks.

 "Na Kosovu od 15. juna i UNMIK i Euleks" Izvor: MONDO

Kosovski predsednik Fatmir Sejdiu izjavio je da će posle 15. juna na Kosovu postojati dve međunarodne misije - UNMIK i Euleks, preneli su prištinski elektronski mediji.

Sejdiu je, posle sastanka sa premijerom Hašimom Tačijem, izjavio novinarima da će obe misije imati zajednički pristup u pomaganju kosovskim institucijama na "očuvanju teritorijalnog integriteta i vladavine reda i zakona".

Sejdiu i Tači su razgovarali o završnim pripremama pred stupanje na snagu ustava Kosova.

Tači je istakao da je, u okviru priprema za 15. jun (kada će biti proglašen ustav Kosova), zatražio da u sredu bude održana vanredna sednica Skupštine na čijem dnevnom redu bi bilo glasanje za kosovsku himnu.

Sejdiu i Tači su preneli da u Prištini još nisu dobili plan generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o rekonfiguraciji međunarodne misije na Kosovu.

Srbija, kao i Rusija, stalna članica Saveta bezbednosti UN sa pravom veta, smatraju da Euleks nema pravni osnov za prisustvo u Pokrajini, niti saglasnost Saveta bezbednosti i da je UNMIK jedina legalna i legitimna međunarodna civilna misija na Kosmetu.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je za tu stranku neprihvatljivo raspoređivanje misije Euleks na Kosovu i Metohiji u okviru UNMIK-a.

Mladenović je na konferenciji za novinare kazao da "Srbija ne može da prihvati da se Euleks legalizuje u okviru UNMIK-a", jer je, kako je naglasio, evropska misija "protivpravna misija", za koju ni Savet bezbednosti, ni generalni sekretar UN nisu dali odobrenje.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE