• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Pavličić novi gradonačelnik Novog Sada

Šef demokrata izabran za gradonačelnika Novog Sada, a ligaša za predsednika Skupštine grada. Grupa Maje Gojković dobila jedno javno preduzeće.

 Igor Pavličić novi gradonačelnik Novog Sada Izvor: MONDO

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić izabran je u ponedeljak uveče za gradonačelnika Novog Sada.

Za Pavličićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, tri su bila protiv, a 27 listića je bilo nevažeće.

Skupština Novog Sada ima 78 odbornika.

Pavličić je posle izbora rekao da će mu prioriteti u radu biti privredni razvoj glavnog grada Vojvodine, jačanje ekonomije i smanjenje stope nezaposlenosti.

On je ocenio da u Novom Sadu postoje mnogobrojni "gorući problemi", poput "urbanističkog haosa", nedovoljne bezbednosti i zagađenja.

Za Pavličićevog zamenika izabran je Saša Igić iz stranke G17 plus, a odbornici su prihvatili i Pavličićev predlog o sastavu novog Gradskog veća.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je u ponedeljak uveče vratio odbornički mandat jer će biti poslanik u Skupštini Srbije, ali je dodao da je "morao da dođe na sednicu da se lično uveri da Maja Gojković više nije gradonačelnica".

"Dužni smo da uradimo sve što možemo da Novi Sad bude glavni grad naših života i da budemo ponosni što ovde možemo slobodno i civilizovano da govorimo", kazao je Čanak.

Šef odborničke grupe Koalicije Zajedno za Vojvodinu i predsednik Gradskog odbora LSV Alekasandar Jovanović izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada.

Za Jovanovićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, dok su 37 listića bila nevažeća. Skupština Novog Sada ima 78 odbornika.

Jovanović je nakon izbora rekao da će raditi u interesu građana Novog Sada i da će se truditi da rad gradskog parlamenta bude demokratski i odgovoran.

Na sednici su smenjeni svi direktori javnih preduzeća koje je imenovala prethodna gradska vlast i postavljeni novi.

Dogovoreno je da DS i LSV pripadne po pet direktorskih mesta, G17 plus dva i po jedno Srpskom pokretu obnove, Socijalističkoj partiji Srbije i Grupi građana Maja Gojković.

U gradsko veće ušlo je šest članova DS, tri LSV i po jedan član iz G17 plus i SPO.

U Skupštini Novog Sada Koalicija Za evropski Novi Sad ima 30 odbornika, Koalicija Zajedno za Vojvodinu devet, Savez vojvođanskih Mađara jednog, i to je nova vladajuća koalicija u gradu.

U opoziciji su Srpska radikalna stranka sa 26 odbornika i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, koja ima pet odbornika.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE