• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD se slažu sa ocenama Ban Ki Muna

U SB UN još nije zakazan sastanak o Kosovu, ali se Vašington slaže sa predlogom o rekonfiguraciji UNMIK-a.

 SAD se slažu sa ocenama Ban Ki Muna Izvor: MONDO

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija još uvek nije zakazan sastanak o Kosovu i Metohiji, ali se Vašington slaže sa predlogom o rekonfiguraciju Misije svetske organizacije na Kosmetu (UNMIK), koju je u najnovijem izveštaju izneo generalni sekretar UN Ban Ki mun, rečeno je u misiji Sjedinjenih Američkih Država pri UN.

Predstavnica za štampu američke misije pri svetskog organizaciji Kerolajn Vadino izjavila je za Tanjug u ponedeljak uveče da se stav njene zemlje koja tokom juna predsedava Savetom bezbednosti UN, o pitanju Kosmeta nije promenio.

"Mi još uvek razmatramo izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna od 12. juna, ali se slažemo sa njegovom procenom da UN treba da se prilagodi razvoju situacije i da UNMIK posle stupanja na snagu ustava Kosova više neće moći efikasno da izvršava većinu svojih zadataka," rekla je portparol Vadino.

Vdino je dodala kako SAD takođe smatraju da je potrebna rekonfiguracija prisustva UN u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti svetske organizacije, "kako bi bila sačuvala stabilnost i očuvano nasleđe UN na Kosovu".

SAD su, zajedno sa Ruskom Federacijom, Narodnom Republikom Kinom, Velikom Britanijom i Francuskom, stalna članica Saveta bezbednosti UN i sve one raspolažu pravom veta.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE