• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Krkobabić će snositi odgovornost

Vojislav Koštunica saopštio da će Jovan Krkobabić snositi odgovornost ukoliko bude usvojen predlog o raspoređivanju misije EU na Kosovu.

 Koštunica: Krkobabić će snositi odgovornost  Izvor: MONDO

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica saopštio je da će predsedavajući Narodne skupštine Jovan Krkobabić, kao i sve političke opcije koje eventualno stoje iza njegove odluke da se ne zakaže zasedanje parlamenta, snositi odgovornost ukoliko, zbog njihove opstrukcije, bude usvojen predlog o raspoređivanju protivpravne misije EU na Kosovu.

Koštunica je ukazao da je predsedavajući Narodne skupštine Jovan Krkobabić bez konsultacija sa parlamentarnim strankama doneo odluku da ne zakaže vanrednu sednicu Skupštine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Na taj način onemogućeno je da Srbija da legitiman odgovor na predlog generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da se na Kosovo rasporedi protivpravna misija Euleks, koja ima za cilj sprovođenje Ahtisarijevog plana o nezavisnosti Kosova", ocenio je predsednik Vlade.

On je, kako je navedeno u saopštenju, upozorio da u ovom trenutku saglasno Ustavu samo Narodna skupština može da odgovori na predlog Ban Ki Muna kojim se zadire u suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Uprkos tome, predsedavajući Krkobabić odbija zbog proceduralnih razloga da sazove Narodnu skupštinu, naveo je Koštunica.

"Ukoliko zbog ove opstrukcije zakazivanja Narodne skupštine da razmotri i zauzme jasan stav o najvažnijem pitanju pred kojim se u ovom trenutku nalazi zemlja dođe do usvajanja predloga Ban Ki Muna o raspoređivanju Euleksa, onda će odgovornost snositi predsedavajući Krkobabić, kao i sve političke opcije koje eventualno stoje iza ove odluke", ocenio je Koštunica, prema saopštenju dostavljenom Tanjugu.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE