• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po peti put ponavljanje izbora u Baščelucima

Lokalni izbori na biračkom mestu broj šest u Baščelucima u Loznici u četvrtak će biti ponovljeni po peti put.

 Po peti put ponavljanje izbora u Baščelucima Izvor: MONDO

Okružni sud u Šapcu je kao neosnovanu odbacio žalbu Demokratske stranke Srbije na odluku Opštinske izborne komisije o poništavanju izbora na tom biračkom mestu.

Sekretar OIK Milojka Smiljanić je izjavila je Tanjugu da je u utorak Okružni sud u Šapcu odbacio kao neosnovanu žalbu DSS na odluku o poništavanju prethodnih i zakazivanju ponovljenih lokalnih izbora u Baščelucima.

Ona je rekla da je ta presuda kasnije stigla u Loznicu i podsetila da je ranije OIK prihvatila prigovor Demokratske stranke u kojem je izneto da je građanima u Bašcelucima na izborima 10. juna ove godine uskraćeno biračko pravo jer su onemogućeni da glasaju sa važećim ličnim kartama.

Komisija je zbog toga poništila te ponovljene izbore u Baščelucima i za četvrtak, 19. jun, raspisala ponovljene izbore, što će biti po peti put, a na tu odluku se Okružnom sudu žalila DSS, objasnila je Smiljanićeva.

Na poništenim izborima za Skupštinu grada, 10. juna, na biračkom mestu broj šest u Baščelucima po jedan mandat su dobile koalicija koju predvodi Socijalistička partija Srbije i lista DSS, dok su po jedno odborničko mesto izgubile G17 plus i koalicija oko DS.

Od rezultata u Baščelucima zavisi hoće li većinu sa 26 odbornika, od 50 koliko ukupno broji Skupština grada, formirati G17 plus i liste koje predvode DS i SPS ili radikali, Nova Srbija, DSS i grupa građana Pokret za Loznicu, što će se znati, možda, u četvrtak.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE