• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toma Nikolić: Šešelj mi radio iza leđa

Tomislava Nikolića naljutilo kada se Vojislav Šešelj "iza njegovih leđa" dogovorio sa Vojislavom Koštunicom da lider DSS bude mandatar vlade.

 Toma Nikolić: Šešelj mi radio iza leđa Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da ga je naljutilo kada je lider stranke Vojislav Šešelje, kako je rekao, "iza njegovih leđa" dogovorio sa Vojislavom Koštunicom da lider Demokratske stranke Srbije bude mandatar zajedničke vlade.

"Naljutilo me je kada je Šešelj sa Koštunicom sklopio dogovor da ovaj bude mandatar za sastav vlade SRS-DSS. Šešelj se sa Koštunicom dogovorio iza mojih leđa", rekao je Nikolić u intervjuu za "Glas javnosti".

Nikolić je dodao da je Šešelju, koji je u pritvoru Haškog tribunala, rekao da ga je izneverio i da mu se ne dopada to što je uradio, ali da mu se lider radikala nije izvinio: "Što bi mi se izvinjavao? Mi smo prijatelji i saborci godinama, odnos nam je takav da svako može da kaže u lice onom drugom šta mu se ne sviđa."

On je dodao da je prihvatio tu odluku jer je u međuvremenu stranka odlučila da Koštunica bude mandatar.

"Istina je da me Šešelj sputava u nekim stavovima. Istina je da sam u mnogo većem broju slučajeva bio preglasan, ali bio je i Šešelj", rekao je Nikollić i kao primer naveo da je lider radikala smatrao da SRS treba da uđe u predizbornu koaliciju sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme koja bi u toj koaliciji dobila pet mandata.

Nikolić smatra da bi Palma i u takvoj kombinatorici opet uradio isto:
"Pobegao bi sa "žutima" (DS), samo bi se bespotrebno brukali."

Govoreći o formiranju vlade Srbije, Nikolić je ocenio da je Demokratska stranka na državnom nivou "dobila partnera" u Socijalističkoj partiji Srbije, ali da je dogovor radikala, socijalista i DSS-a u Beogradu veoma čvrst i da ga "ništa ne može srušiti".

On je potvrdio da se u utorak sastao sa Dačićem i da ga je tom prilikom pitao zašto se u sazivanju Skupštine oslanja na Krkobabića. On je dodao da je iz ovog razgovora shvatio da je vlada DS-SPS "gotova stvar"

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE