• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drašković: Istorijska kazna za zločin na Ibarskoj

Vuk Drašković izjavio da je presuda za zločin na Ibarskoj istorijska, jer je šef tajne policije za zločin osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu.

 Drašković: Istorijska kazna za zločin na Ibarskoj Izvor: MONDO

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je presuda izrečena optuženima za zločin na Ibarskoj magistrali istorijska, jer je prvi put od 1945. godine šef tajne policije za zločin osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu.

Drašković je, posle izricanja presude, rekao novinarima da se od početka suđenja pre sedam godina, "čeka presuda slična ovakvoj, zasnovana na činjenicama i zakonu".

Objašnjavajuhi zašto kaže "slična presuda", on je zamerio Sudskom veću na oslobađajućem delu presude, tvrdeći da za nekadašnjeg šefa beogradskog Centra državne bezbednosti Milana Radonjića postoji mnogo više od indicija da je bio član zločinačkog udruženja na čelu sa Slobodanom Miloševićem i Radomirom Markovićem.

Drašković je dodao da su izrečene kazne "jedino i mogle biti samo ovakve, jer je u vreme izvršenja ovog krivičnog dela za ovo delo bila propisana smrtna kazna, a da je kazna od 40 godina zatvora svakako blaža".

"Ova presuda, iako je zadovoljila zemaljsku pravdu, ne može nikada da oživi ubijene, a ubice će i dalje živeti", naglasio je on.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE