• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Nova vlada možda do kraja iduće nedelje

Nova "jasno proevropska" vlada Srbije trebalo bi da bude formirana do kraja iduće ili početkom nedelje koja sledi, kaže Mlađan Dinkić

 Dinkić: Nova vlada možda do kraja iduće nedelje Izvor: MONDO

Nova "jasno proevropska" vlada Srbije trebalo bi da bude formirana do kraja iduće ili početkom nedelje koja sledi, a idućih dana bi morali da počnu i zvanični pregovori sa Socijalističkom partijom Srbije, izjavio je u Briselu ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Dinkić je to rekao posle susreta sa evropskim komesarom za proširivanje Olijem Renom koji se zanimao za to kada će biti sastavljena vlada u Beogradu.

Formiranje proevropske vlade će otvoriti vrata Srbiji da brzim reformama i osvedočenim kapacitetom srpske državne uprave bude ostvaren uspeh u sprovođenju evropskih reformi, tako da Srbija može zatražiti status kandidata za članstvo u EU, rekao je Dinkić.

Dinkić, koji će u svojstvu lidera G17 Plus u Briselu učestvovati i na samitu Evropske narodne partije (EPP), izjavio je da je taj događaj prilika da se kroz kontakte sa najznačajnijim evropskim političarima imidž Srbije promeni nabolje.

"Naša Vlada će u narednom periodu biti sastavljena od partija koje su, s jedne strane, članice Socijalističke internacionale, i G17 Plus, koja će biti jedina partija članica Evropskih narodnih partija, sa druge strane", rekao je Dinkić.

U gotovo svim zemljama Evropske unije na vlasti su stranke iz EPP, rekao je on.

"Mi želimo da održimo balans između jakog privrednog razvoja koji je cilj G17 Plus i socijalno odgovorne države što je, pre svega, cilj Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije",rekao je Dinkić.

Lider G17 je rekao da je njegova ideja, "kao nekoga ko će se i u narednoj vladi baviti ekonomskim pitanjima", da uspostavi dobre kontakte sa tri ključne zemlje EU u ekonomskom pogledu - Nemačkom, Italijom i Francuskom.

"To su tri ključne zemlje, u sve tri zemlje su na vlasti ljudi iz EPP kojoj pripada i G17 Plus. Mislim da ćemo ličnim kontaktima pomoći da se poboljša pre svega ekonomska saradnja, a da to onda iskoristimo i za političku podršku procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji", izjavio je Dinkić dodavši da je sada prilika da se krene sa takvom saradnjom.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE