• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanišić u pritvoru do odluke o žalbi tužilaca

Jovica Stanišić ostaće u pritvoru Haškog tribunala do odluke apelacionog veća o žalbi Tužilaštva na odluku o njegovom privremenom oslobađanju.

 Stanišić u pritvoru do odluke o žalbi tužilaca Izvor: MONDO

Sudije su odbile zahtev odbrane da on bude pušten i pored te žalbe.

Krajem maja, odluka sudskog veća da Stanišić bude pušten na lečenje u Beograd suspendovana je odmah pošto je doneta zbog žalbe koju su uložili tužioci.

Stanišićevi branioci uzvratili su hitnim zathevom da Stanišić bude pušten i pre odluke o žalbi zato što njegovo zdravstveno stanje zahteva hitno lečenje.

Apelaciono veće Tribunala odbilo je, međutim, taj zahtev, ocenjujući da u sudskom pritvoru u Sheveningenu postoje svi uslovi za lečenje Stanišića dok ne bude doneta odluka o žalbi Tužilaštva.

Stanišića, bivšeg načelnika SDB, i njegovog pomoćnika Franka Simatovića zvanog Frenki, Tribunal je optužio za zločine u Hrvatskoj i BiH 1991-95.

Prema nalazima lekara u Hagu, Stanišić pati od teške depresije sa psihotičnim obeležjima, hronične bolesti organa za varenje (ulceralni kolitis, paučitis) i kamena u bubregu.

Suđenje Stanišiću i Simatoviću je počelo 28. aprila u odsutnosti Stanišića, koji nije bio dovoljno zdrav da bude u sudnici, a odbijao je da proces prati preko video-veze iz pritvora.

Pošto se odbrana žalila na suđenje u odsustvu bolesnog Stanišića, apelaciono veće Tribunala je naložilo da suđenje bude prekinuto na najmanje tri meseca zbog lečenja optuženog, te da "započne" kada se proceni da to dozvoljava Stanišićevo zdravstveno stanje.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE