• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori u Baščelucima - beskrajna priča

Građani u Baščelucima moraće da izađu na lokalne izbore po šesti put.

 Izbori u Baščelucima - beskrajna priča Izvor: MONDO

Loznička Opštinska izborna komisija je u nedelju usvojila podnete prigovore na regularnost ponovovljenih izbora za Skupštinu opštine na biračkom mestu broj šest u Baščelucima i odlučila da izbori budu ponovljeni u subotu - šesti put.

Predsednik Komisije Radenko Ignjatović izjavio je Tanjugu da su prihvaćeni prigovori koje su na regularnost ponovljenih izbora u Baščelucima od 19. juna podnele koalicija oko socijalista i G-17 plus.

Lista Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije u prigovoru je navela više povreda zakonskih odredaba koje su bitno uticale na regularnost prethodnih izbora u Baščelucima, tražeći da zbog toga budu poništeni.

Socijalisti su, uz priložene dokaze, ukazali da je tamo 19. juna ''većem broju građana'' birački odbor uskratio biračko pravo jer im nije dozvolio da glasaju ''zbog neznatnih odstupanja'' podataka o ličnom imenu upisanom u ličnu kartu i izvod iz biračkog spiska.

Izuzev ličnog imena, svi podaci, uključujući i matični broj, bili su identični, dok nekim građanima, koji su tražili da glasaju van biračkog mesta, na šta su imali pravo, to nije omogućeno.

Na predlog radikala, za izbore od 19. juna u birački odbor je imenovan član raspuštenog biračkog odbora koji je lično doprineo neregularnosti ranije ponovljenih izbora, ukazali su socijalisti, navodeći još neke nepravilnosti.

Slične sadžine je bio i prigovor G-17 plus i komisija ih je usvojila, poništivši izbore održane 19. juna i na biračkom mestu broj šest u Baščelucima rapisala izbore za 28. jun ove godine, a rok za žalbu na tu odluku je 24 časa, rekao je Ignjatović.

U toj mesnoj zajednici izbori su poništavani zbog srodnika u biračkom odboru, glasanja sa zdravstvenom knjižicom, idetnifikovanja sa nevažećom ličnom kartom, matičnog broja upisanog u važeću ličnu kartu rukom i razlika u ličnom imenu.

U Baščelucima se, praktično, odlučuje ko će u prvom sazivu Skupštine Loznice imati većinu od 26, od ukupno 50 odbornika.

Formiranje lokalne vlasti su ranije najavili radikali, Demokratska stanka Srbije, Nova Srbija i grupa građana Pokret za Loznicu.

Uz mandat dobijen u Baščelucima, prethodno su svoju skupštinsku većinu najavili G-17 plus, koalicija koju predvodi Demokratska stranka i lista SPS-PUPS.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE