• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verko opet gradonačelnik Kragujevca

Dosadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Verko Stevanović treći put je izabran na tu funkciju.

 Verko opet gradonačelnik Kragujevca Izvor: MONDO

Tajnim glasanjem na sednici kragujevačke Skupštine za njega su glasala 62, od kupno 87 odbornika.

Stevanović je bio jedini kandidat za gradonačcelnika, a na proteklim lokalnim izborima bio je nosilac liste "G17 plus -Zajedno za Kragujevac" koja je osvojila 41 odborničko mesto.

Njegov izbor podržali su i odbornici sa liste Za evropsku Srbiju - Boris Tadić i koalicija SPS-PUPS-JS, dok su protiv glasali odbornici SRS.

Glasajući za gradonačelnika, odbornici su istovremeno glasali i za njegovog zamenika i članove Gradskog veća koje je prethodno predložio Stevanović.

Stevanović, po struci mašinski inženjer, prvi put je bio gradonačelnik od 1996. do 2000. godine, kada ga je "smenio" kandidat DS-a, a funkciju prvog čoveka grada obavljao je i u protekle četiri godine.

"Ovoga puta će biti mnogo lakše obavljati funkciju gradonačelnika jer imamo dobre uslove da napravimo najveće moguće rezultete", rekao je novi-stari gradonačelnik, koji je obećao da će Kragujevac za četiri godine "biti drugi grad u Srbiji po mnogo čemu".

Za Stevanovićevog zamenika izabran je magistar ekonomskih nauka Nebojša Zdravković, predsednik gradskog odbora stranke G17 plus u Kragujevcu.

Za članove Gradskog veća izabrani su Nebojša Vasiljević, Slavica Saveljić, Zoran Jovanović, Vlada Vučković, Nada Milicević i Aleksandar Živanović - kandidati Koalicije Zajedno za Kragujevac , Dragoslav Milošević iz DS-a i Dragan Stevović i Branko Krsmanović iz G17 plus.

Za zamenika predsednika Skupštine izabran je diplomirani pravnik Miodrag Nikolić iz SPS-a, a ranije je Saša Milenić izabran za predsednika Skupštine kao kandidat liste G17 plus - Zajedno za Kragujevac.
Današnjim izborom gradonačelnika, zamenika, članova Gradskog veća, potpredsednika Skupštine i ranije predsednika Skupštine u Kragujevcu je formirana izvršna vlast.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE