• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narodnjaci se pripremaju, odoše u opozicionare

Ne zna se hoće li Vojislav Koštunica biti poslanik u novom parlamentu, ali portparol DSS tvrdi da njihov lider "sigurno neće u penziju".

 Narodnjaci se pripremaju, odoše u opozicionare Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je da je ta partija započela pripreme za opozicione delovanje, što uključuje i "prekompoziciju" poslaničkog kluba u koji bi trebalo da uđu i neki visoki funkcioneri DSS-a.

"Siguran sam da će DSS biti izuzetno jaka opozicija i da ovima koji budu formirali vladu neće biti lako da vrše vlast", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

On nije odgovorio da li će predsednik stranke Vojislav Koštunica biti poslanik u novom parlamentu, ali je naveo da dosadašnji premijer "sigurno neće ići u penziju".

Prema njegovim rečima, narednih dana partija će doneti odluku o tome koji će visoki funkcioneri ući u poslanički klub DSS-a.

Govoreći o koaliciji na nivou Beograda, Mladenović je rekao da dogovor sa radikalima i socijalistima o formiranju gradske vlasti još važi i da DSS "čvrsto stoji za tog sporazuma": "Rušenje sporazuma i drugačiji dogovor značio bi politički trgovinu."

Mladenović je dodao da je besmislena svaka tvrdnja da će DSS praviti gradsku vladu sa drugim strankama. On je, međutim, rekao da ne zna da li će neka druga stranka odlučiti da napusti koaliciju koja je dogovrena na gradskom nivou.

Govoreći o mogućnosti da socijalisti naprave Vladu Srbije sa partijama okupljenim oko Demokratske stranke, on je ocenio da nije jasno šta može da spoji politike stranaka koje će ući u tu vladu. Dodao je da je "očigledno" da je ono što ih spaja "javno izražena sreća pojedinih amabasadora što će se formirati takva većina".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE