• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Tomić tužio Bebu Popovića

Penzionisani šef Vojno-bezbednosne agencije Aco Tomić rekao je Tanjugu da je tužio Vladimira Bebu Popovića zbog klevete.

 Aco Tomić tužio Bebu Popovića  Izvor: MONDO

Tomić je kazao da je podneo privatnu krivičnu tužbu Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu jer ga je nekadašnji šef Biroa Vlade Srbije za informisanje oklevetao na završenoj konvenciji Liberalno-demokratske partije u Centru "Sava", 14. januara.

Popović je tada rekao da je Tomić jedan od glavnih organizatora ubistva premijera Zorana Đinđića, u kontekstu isplaćene naknade štete zbog Tomićevog nezakonitog hapšenja u akciji "Sablja" 2003. godine, nazivajući to "nagradom Đinđićevim ubicama".

Tomić je u tužbi naveo da je konvencija prenošena u plaćenom terminu na TV "Pink", navodeći da je "indikativno da je konvencija u kasnijem terminu emitovana na toj televiziji bez navedene izjave Popovića".

"Tako je brisana jedna neistina, a druga istina ostaje. Na ovaj način jednu stranku promoviše 'veliki demokrata', oštreći 'Sablju' i prljajući Đinđićevu ideju o pravoj demokratiji", navedeno je u Tomićevoj tužbi.

Tomiću je nedavno isplaćeno šest miliona dinara na ime naknade štete zbog 100 dana provedenih u pritvoru tokom akcije "Sablja".

On je prošle sedmice u Trećem opštinskom sudu u Beogradu osuđen na novčanu kaznu od 90.000 dinara zbog uvrede i klevete Popovića u listu "Kurir", 26. janura 2005.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE