• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U novoj Vladi 25 ministarstava

Novi zakon o Vladi, koji tek treba da bude usvojen, predviđa da Srbija ima 25 ministarstava.

 U novoj Vladi 25 ministarstava  Izvor: MONDO

Nova Vlada Srbije bi u svom sastavu trebalo da ima nova ministarstva za prostorno planiranje i građevinu, i za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan, a zadržaće ministarstvo za Kosovo i Metohiju, piše u radnoj verziji zakona o ministarstvima.

O tom zakonu Skupština Srbije trebalo bi da počne raspravu u petak, a prema izjavi potpredsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića, očekuje se da će biti usvojen sledeće nedelje.

Prema radnoj verziji zakona, nova Vlada Srbije imala bi 25
ministarstava: Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvo energetike i rudarstva.

U sastavu vlade biće i Ministarstvo infrastrukture, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo trgovine i usluga, Ministarstvo nauke, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo telekomunikacija, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Vladu će činiti i Ministarstvo prostornog planiranja i građevine, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo vera, Ministarstvo dijaspore, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Prema ranijim informacijama, ministar unutrašnjih poslova biće Ivica Dačih, koji će biti i potpredsednik Vlade Srbije, a potpredsednik će biti i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Božidar Đelić bi trebalo da bude potpredsednik zadužen za evropske integracije, a Jovan Krkobabić potpredsednik vlade zadužen za socijalna pitanja.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE