• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: Loše stanje u zdravstvu RS

Član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Nenad Stevandić ocijenio je danas da je stanje u zdravstvenom sektoru Republike Srpske loše i istakao da ljekari stalno odlaze iz Srpske.

 Stevandić: Loše stanje u zdravstvu RS Izvor: MONDO

On je naveo da je prošle godine iz Srpske otišlo 168 ljekara, a iz Mrkonjić Grada u posljednjih četiri mjeseca četiri stručnjaka, što je četvrtina ukupnog broja ljekara iz te lokalne zajednice.

Stevandić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da će se, prema njihovim informacijama, narednih dana između predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Fonda zdravstvenog osiguranja i direktora zdravstvenih ustanova voditi pregovori o smanjenju plata od osam odsto.

Govoreći o peticiji protiv obavezne RTV takse, koju je SDS pokrenuo, Stevandić je naveo da je, prema prošlonedjeljnim podacima, u Banjaluci prikupljeno više od 10.000 potpisa, a u čitavoj Republici Srpskoj blizu 100.000 potpisa.

On je ponovio da je jedan od razloga za pokretanje peticije to što SDS smatra da se javni emiteri ne ponašaju kao servis građana i što građani Srpske plaćanjem takse pune budžet BHTV i FTV.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE