• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani u parku koji polako nestaje

Građani opet u parku iskazali nezadovoljstvo planiranom izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa. Mašine nastavile pripremu terena za izgradnju.

 Građani u parku koji polako nestaje Izvor: MONDO

Oko dvije stotine građana Banjaluke okupilo se večeras u parku kod Medicinske elektronike kako bi po četvrti put iskazali nezadovoljstvo zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa.

Među okupljenim najviše je bilo omladine i roditelja sa djecom, ali i starijih građana Banjaluke koji se protive uništavanju parka koji iz dana u dan postaje jedno veliko gradilište.



I pored velikog negodovanja i apela građana da se u "Picinom parku" obustave svi građavineski radovi, mašine na zelenoj površini između Medicinske elektronike i nekadašnje zgrade Vlade RS nastavile su sa pripremom terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa kompanije "Grand trejd".

Podsjetimo, tristotinjak Banjalučana okupilo se u petak u 12 časova ispred Administrativne službe Grada protestujući protiv ove gradnje - pročitajte opširnije.

Protesti u Banjaluci organizovani su spontano preko društvene mreže Facebook. Grupa na Facebooku broji blizu 40 hiljada članova i u stalnom je porastu.

Građevinska kompanija "Grand trejd", čiji je vlasnik banjalučki biznismen Mile Radišić, počela je tokom vikenda radove na zelenoj površini ispred zgrade preduzeća "Medicinska elektronika" na kojoj bi na 30.000 metara kvadratnih trebalo da bude izgrađen stambeno-poslovni kompleks i hotel.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović ponovio je da taj prostor nije park već neizgrađena površina i travnjak, a da postoji građevinska dozvola za gradnju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE