• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilt: Srbija kandidat za EU do kraja godine

Karl Bilt ocenio je da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine postane zemlja - kandidat za prijem u EU

 Bilt: Srbija kandidat za EU do kraja godine Izvor: MONDO

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt ocenio je da postoji mogućnost da Srbija do kraja godine postane zemlja - kandidat za prijem u EU i ukazao da je za to potrebno da uspostavi punu saradnju sa Haškim tribunalom i ubrza napore u sprovođenju reformi.

"Ja se nadam da će to biti mogućno, ali zahteva veoma odlučnu politiku nove vlade", rekao je Bilt u intervjuu najnovijem broju "Ekonomist magazina".

U suprotnom, kako je podsetio, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće stupiti na snagu usled odluka i stava pojedinih evropskih država i EU.

U odgovoru na pitanje da li vidi neku kontroverzu u novoj vladi Srbije, gde će zajedno sa koalicijom “Za evropsku Srbiju” biti i Socijalistička partija Srbije (SPS), kojoj je na čelu bio Slobodan Milošević, Bilt je ocenio "da sadašnja SPS nije ista kao što je bila u vreme Miloševića, jer je promenjena kada je reč o ljudima i programima".

"Ako socijalisti žele da podrže evropsku orijentaciju Srbije, to je dobro. Do sada, sve je bilo u redu s tim. Na njima je da pokažu da se promena dogodila i da oni žele Srbiju koja je integrisana u Evropu i da ne budu povezani sa vremenom izolacije i problema Srbije", rekao je šef diplomatije Kraljevine Švedske.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE