• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krv Rekreativa teče kada treba

Igrači i navijači FK Rekreativo i njihovi prijatelji danas su još jednom pokazali humanost vrlo uspješnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi.

 Krv Rekreativa teče kada treba Izvor: MONDO

Četvrta po redu akcija Rekreativa i njihove navijačke grupe Gromada obavljena je u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, a do 12 časova prikupljeno je 17 doza krvi.

„Osjećam se odlično i drago mi je što sam na ovaj način pomogao da se nekome spasi život“, izjavio je jedan igrača FK Rekreativo i redovni učesnik akcije Srđan Kuzmić.

Fudbalski klub Rekreativo organizovao je prvu humanu akciju dobrovoljnog davanja krvi 2010. godine i od tada redovno sprovodi akcije.

„Kod FK Rekreativo posebno cijenimo što akcije organizuju upravo u periodima kada su u Zavodu uglavnom smanjene zalihe krvi, kao što je mjesec januar i čitav ljetni period“, istakla je Gordana Guzijan, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i dodala da je ovo prilika da se podsjete svi zdravi građani, 18-65 godina, da je dobrovoljno davanje krvi jedan od najhumanijih gestova koje mogu da učine kako bi spasili nečiji život.

Aleksandar Džajić redovni je davalac krvi i danas je dragocjenu tečnost dao 17. put.

„Veliki sam fan FK Rekreativa i sa porodicom često dolazim na utakmice. Nadam se da će moja krv pomoći nekome kome je potrebna, jer je to najmanje što čovjek može učiniti za nekoga drugoga“, naveo je Džajić. I ovog puta on je bio u društvu svog malog sina koji ponosno nosi majicu navijačke grupe Gromada.

Dobrovoljno davanje krvi je jedna od društveno odgovornih aktivnosti i humanitarnih aktivnosti koje sprovodi Fk Rekreativo, možda i najhumanija, budući da na ovaj način igrači i fanovi kluba daruju dio sebe kako bi pomogli onima kojima je život ugrožen.

U klubu ističu da se nadaju da će se i ostale sportske organizacije pridružiti akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Svi koji žele da učestvuju u akciji fudbalskog kluba Rekreativo mogu to učiniti i sutra u vremenu od 10 do 14 časova u prostorijama Zavoda.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE