• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fejt: Skupština Srba - bez ikakvog efekta

Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo ocenila je da formiranje Skupštine zajednice opština nema nikakav efekat, rekao je njen šef Piter Fejt.

 Fejt: Skupština Srba - bez ikakvog efekta  Izvor: MONDO

U subotu je u Kosovskoj Mitrovici formirana Skupština zajednice opština Kosova i Metohije. U njenom radu učestvovaće i Goranci i zbog toga u nazivu nema reči srpskih opština. Osnivačkoj sednici nisu pristustvovali predstavnici Demokratske stranke i G17 plus.

Nakon sastanka Međunarodne upravljačke grupe koju čine zemlje velike petorke i one koje su priznale nezavisnost Kosova, Fejt je rekao da ta grupa od nove vlade u Beogradu očekuje da prihvati raspoređivanje misije Euleksa.

Fejt je naglasio da je su predstavnici Grupe zadovoljni angažovanjem kosovskih institucija po pitanju realizacije zakona iz paketa međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica visoko ceni opredeljenost Kosova za početak procesa decentralizacije, pažnju prema manjinama i početak poslova na demarkaciji granice sa Makedonijom.

"Danas je važan dan jer je počeo i fizički posao na demarkaciji granice između Kosova i Makedonije, što predstavlja značajan deo realizacije plana Ahtisarija", rekao je Fejt.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je na sastanku grupe upoznao međunarodne predstavnike sa angažovanjem institucija na ostvarivanju Ahtisarijevog plana.

Sejdiju je govoreći o razgovorima sa Beogradom rekao da ima pitanja koja su od obostranog interesa, a odnose na oblast energetike, slobodnog kretanja ljudi, i borbu protiv organizovanog kriminala.

Svaka tema koja se povezuje sa statusom Kosova naići će na negativan odgoovr, rekao je Sejdiu.

Grupa je pozdravila početak rekonfiguracije UNMIK-a čime će se, kako se veruje otvoriti put za misiju EU.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE